Zwangerschapsyoga

Je zwangerschap is een bijzondere periode in je leven. Er gebeurt van alles in je lijf en ook je emoties veranderen. Je wilt volop genieten van de leuke dingen en de zwangerschapskwaaltjes zoveel mogelijk voorkomen. Soms heb je het gevoel dat het allemaal veel te snel gaat, dat je nauwelijks tijd hebt om stil te staan bij je zwangerschap. Dan is het heerlijk om op een vast tijdstip in de week even helemaal bezig te zijn met je groeiende buik en je kindje. Even een moment voor jezelf!

De 3 elementen van zwangerschapsyoga

Onze lessen zijn opgebouwd uit een aantal belangrijke elementen: ademhaling, beweging en ontspanning. Zo leer je ademhalingstechnieken die je helpen om tijdens de bevalling de weeën op te vangen. Je doet lichamelijke oefeningen gericht op gebieden die in de zwangerschap vaak overbelast raken. Die helpen je om kwaaltjes te voorkomen of te verminderen. Daarnaast leer je te ontspannen met behulp van je ademhaling waardoor je beter met eventuele pijn kunt omgaan. We werken daarbij met kleine groepen, omdat we persoonlijke aandacht belangrijk vinden.

Partners

We organiseren regelmatig een partneravond, waar je samen aan kunt deelnemen. Op deze avonden besteden we aandacht aan wat je partner kan doen om jou tijdens de bevalling te steunen. Je partner maakt kort kennis met de ademhalingstechnieken die je geleerd hebt en er komen verschillende houdingen en massagetechnieken aan bod. Als je de lessen bij ons volgt, kun je je opgeven om met je partner aan zo’n avond deel te nemen. De kosten hiervoor zijn €40,- per stel. 

Tarieven

Voor de zwangerschapsyoga werken we met strippenkaarten. Zo betaal je alleen als je komt en heb je geen opzegtermijn. De strippenkaart blijft 6 maanden geldig en kan na de bevalling nog gebruikt worden in al onze andere lessen.

 

Kom langs voor een kennismakingsles

Meedoen kan vanaf 3 maanden zwangerschap en je kunt doorgaan zolang je situatie het toelaat. Om te kijken of onze zwangerschapsyoga wat voor je is, kun je deelnemen aan een proefles. 

Onze docenten

Petra van Zeijst

Alicia van der Flier

Clementine Vos

Pieter van Oosterhout