Yoga Nidra
Yoga: ontspanning!

Yoga nidra is een vorm van yoga die steeds populairder aan het worden is. Bij deze ‘slaapyoga’ leidt de docent je in een diepe staat van ontspanning. Je lichaam staat als het ware in slaapstand, terwijl je bewustzijn nog wel actief is. In deze toestand komen heeft allerlei voordelen – het sterkt je geest en ontspant je lichaam. Zo leer je jezelf beter kennen, signalen van je lichaam herkennen beter omgaan met de stress van het dagelijks leven. Wil jij ook wel eens een yoga nidra workshop volgen? Kom dan eens langs bij CLYMS.

Wat is yoga nidra precies?

Hoewel het ‘slaapyoga’ wordt genoemd, is yoga nidra niet hetzelfde als een uiltje knappen. Tijdens deze workshop lig je ontspannen op je rug, maar blijf je steeds wakker. Door op de juiste wijze te ontspannen, kom je in het grijze gebied tussen slaap en bewustzijn. Door een positieve intentie te formuleren voor jezelf werk je aan je geestelijke gesteldheid. Maar ook lichamelijk heeft het veel voordelen: yoga zorgt er bijvoorbeeld voor dat je veel beter slaapt en meer energie krijgt. Je kunt deze vorm van yoga thuis beoefenen, maar je kunt ook een yoga nidra workshop of les bij ons komen volgen.

Andere yogavormen die je bij ons kunt aanleren

Naast yoga nidra, de zogeheten ‘slaapyoga’, kun je ook andere workshops en lessen bij ons volgen. We geven namelijk ook cursussen in:

Waar sommige van deze yogavormen focussen op het lichaam, werk je bij andere vormen weer meer aan je geest. Daarnaast zijn er ook yoga workshops waarbij je aan beiden werkt.

Schrijf je in voor een workshop

Ben je benieuwd naar de zogeheten ‘slaapyoga’ en wil je een yoga nidra workshop of les volgen? Schrijf voor een proefles in via het contactformulier op onze site of door te mailen naar info@clyms.nl. Wij zien je graag verschijnen bij een van de cursussen die we geven. De docenten van CLYMS hebben veel ervaring met het begeleiden van deze yogasessies en zorgen ervoor dat je op de juiste manier kennismaakt met deze bijzondere tak van yoga.

Alle lessen

Onze docenten

Clementine Vos

Pieter van Oosterhout