Yoga Nidra

 • Yoga Nidra Yoga: ontspanning!

  Yoga Nidra is een krachtige techniek waarbij je bewust leert ontspannen, maar niet slaapt. Nidra betekent slaap en Yoga draait om bewustwording van je Zelf; eenheid. Yoga Nidra is slapen met bewustzijn. Een systematische methode om volledige fysieke, mentale en emotionele ontspanning te bereiken waarbij het lijkt alsof je slaapt maar je toch bewust en wakker bent.

  VERDER DAN ONTSPANNING
  Yoga Nidra gaat dus verder dan een eindontspanning na een yogales, die tegenwoordig ook vaak yoga nidra wordt genoemd. Waar het in de eindontspanning gaat om de yogales (vaak overwegend houdingen, asana’s) te integreren, te verwerken is Yoga Nidra een volledig op zichzelf staande techniek die gebruikt kan worden om de vele impressies, die je gedurende de dag en je hele leven opdoet, te verwerken. Hierdoor kan Yoga Nidra zo goed helpen bij stress, slaapstoornissen, angsten, burn-out, trauma’s en het ontwikkelen van het geheugen en creativiteit. Dit alles terwijl je comfortabel op je rug ligt en niet beweegt. Systematisch worden de zintuigen ingetrokken, met uitzondering van het gehoor, en word je naar een diepe staat van ontspanning geleid. Yoga Nidra werkt op het onderbewustzijn en helpt met het onderzoeken van je impressies, neigingen, gedachten en ware Zelf. Een oude en beproefde techniek voortkomend uit de tantras en draait om de diepere lagen van jezelf bewust waar te nemen en te ervaren zodat geleerd wordt onderscheid te maken tussen je ware Zelf en de illusies van je Zelf.

  ORIGINELE YOGA NIDRA
  Bij Clyms beschikken we over gediplomeerde docenten en doceren we de originele Yoga Nidra vanuit de Satyananda traditie.

  Zie voor de lessen/workshop(s) deze pagina.

  Lees voor meer informatie bijvoorbeeld ook dit artikel van Holistik, of dit artikel op yogaonline.nl