Yoga en Ayurveda in Zuid India – werken aan je gezondheid in 2018

REACTIES VAN DEELNEMERS

“Wat een mooie reis hebben we gemaakt!! De reis was prima, ook door de vlucht met de Emirates, fijn, ruim, aardig personeel. De aankomst op Bethsaida was om nooit te vergeten, zo prachtig, zo veel aardige mensen, de vermoeidheid loste bijna op. Het verblijf was heerlijk met de yogalessen van Lucile, het heerlijke vegetarische eten, de massages en de tijd voor uitjes. Het is een prachtig deel van India met grote contrasten. Kortom… een aanrader.”

Janneke

“Het was geweldig, herboren teruggekomen en zeker een aanrader. De dagelijkse yogasessies en massage waren top.``

Marie Louise

Deze reis was m’n kennismaking met Ayurveda en India. Een kennismaking die voor mij een onvergetelijke indruk heeft achtergelaten. Na een prima vliegreis werden we welkom geheten in resort Bethsaida Hermitage. Een oase van rust en schoonheid, waar toegewijde- en lieve mensen zich continue inspannen om je als gast te verwennen. De ayurvedische behandelingen waren (bijna allemaal een weldaad en de ayervedische keuken vond ik heerlijk. Zóveel gegeten en dan nog afvallen ook! In de loop van de vakantie voelde ik me meer ontspannen, m’n huid zag er beter uit, m’n haar werd zachter, kortom ik voelde me heerlijk in m’n vel! Naast de massages en de yoga van Lucile, Gerrie en Joseph, was er ook tijd voor excursies! Zo gingen we met de taxi of tuktuk naar o.a. Kovalam, de olifanten opvang Kappukadu (om olifanten te wassen), Kap Kanyakumari, Backwaters en Trivandrum. Een ongelooflijke ervaring van geuren, kleuren, chaotisch verkeer, uitersten in armoede en rijkdom, geloven, kerken, tempels, prachtige natuur en vooral héél veel fotogenieke mensen! Wat een indrukken, wat een land. India heeft me geraakt. Deze ervaring kan ik met woorden niet voldoende overbrengen. Je moet het zien, voelen, ruiken, DOEN!

Han

Deze reis heeft mij alles gegeven wat ik er van had verwacht of gehoopt.
Een prachtig resort, elke dag de yoga’s en massages, genoeg tijd voor andere dingen, ook buiten het resort, lieve mensen om me heen. Het was geweldig. Een cadeau aan mezelf.

Pietie

Ben al weer 2 hectische weken aan het werk. Het is ontzettend druk, maar ik merk dat ik totaal uitgerust en ontspannen ben. Het was echt een heerlijke reis en in 1 woord top. Het was niets teveel gezegd. Alles werkte mee. Sowieso het prachtige resort met zijn aardige personeel. Het was alsof je in het paradijs was beland. Maar ook de behandelingen en de yogalessen in die prachtige omgeving. Alle vermoeidheid en stress gleden van mij af en ik heb mij echt 2 weken lang in een andere wereld gewaand. Ik vond het het geld zeker waard.

Iris

Geweldig genoten! Het resort is prachtig en de ayurvedische behandelingen erg goed! Je wordt in Bethasaida, door iedereen enorm in de watten gelegd. Super vriendelijke en zorgzaam personeel. India geproefd in een paar geweldige uitstapjes. Mijn karma is zelfs schoongewassen . Completely in balans terug naar huis…. Namasté

Gerrie

Yogareis 2018 | Een fantastische boost voor je gezondheid!

CLYMS organiseert al voor het 5e jaar deze geweldige yogareis naar de bakermat van de Ayurveda: de provincie Kerala aan de kust van zuid-west India. Voor wie zijn of haar gezondheid een boost wil geven combineren we deze yogareis met een professionele ayurvedische behandeling. Twee weken lang genieten van zon, zee, de geneugten van de Indiase keuken, yoga en natuurlijk dagelijkse ayurvedische massages. Een heerlijke manier om helemaal tot rust te komen en jezelf geestelijk en fysiek helemaal te “resetten” onder deskundige begeleiding.

Voor de reis in juni 2018 kun je je nu al aanmelden. Bij minimaal 10 deelnemers gaat de reis door. Klik op de aanmeld-knop om je plek te reserveren of neem contact met ons op als je meer informatie wilt over deze fantastische reis.

WANNEER
Heenreis 16 juni, terugreis 1 juli 2018. Het lijkt nu nog ver weg, maar toch zijn de voorbereidingen  al weer volop in gang. Om de vliegprijzen zo laag mogelijk te houden is het belangrijk dat we tijdig boeken.

VERBLIJF
Verblijf in Bethsaida Hermitage, een ayurvedisch resort aan zee bij het plaatsje Kovalam in de zuidelijke provincie Kerala. Uit de vele resorts die Kerala rijk is, hebben we dit resort speciaal voor deze reis uitgezocht, omdat de ayurvedische behandelingen onder zeer deskundige leiding van een team van ayurvedische artsen gegeven worden. De staf zorgt dat het de gasten echt aan niets ontbreekt en bestaat uit de meest zorgzame en vriendelijke mensen die je je kunt bedenken. De keuken is fantastisch en de ligging, direct aan zee is werkelijk prachtig.  Een extra reden om voor Bethsaida Hermitage te kiezen is dat met de opbrengsten van dit resort  aan 1000 (wees)kinderen uit de regio scholing en onderdak wordt geboden. Zo is je geld dubbel goed besteed! 

INBEGREPEN
– Verblijf in een 1-persoons- of 2-persoonskamer 14 nachten. De kamers zijn zeer ruim met 2 één-persoons bedden, een zitje, prachtige kaptafel, een grote badkamer met douche en toilet en een ruime inloopkast. Een waterkoker en elke dag gratis drinkwater. Elke kamer heeft een eigen terras met lekkere stoelen of zelfs een hangmatje!

– Ayurvedische behandeling 14 dagen. De behandeling bestaat uit regelmatige consulten met je ayurvedisch arts, dagelijkse ayurvedische massages van 1,5 uur, eventueel voorgeschreven ayurvedische medicatie en een speciaal op jouw dosha afgestemd dieet in combinatie met yoga en meditatie.

– Er is een yogaleraar aan het resort verbonden, die dagelijks 2 lessen verzorgt. Op deze CLYMS reis kun je daarnaast elke dag genieten van een les in het Nederlands gegeven door één van de docentes van CLYMS.

– Volpension. Ontbijt, lunch en diner. De maaltijden zijn allemaal ayurvedisch, dus voornamelijk vegetarisch en afgestemd op ieders dosha (ayurvedisch type). Er wordt geen alcohol geschonken. (Gebruik van alcohol wordt tijdens een ayurvedische behandeling afgeraden. Het staat een ieder natuurlijk vrij op de eigen kamer een flesje te bewaren).

– Transfers van en naar het vliegveld Trivandrum, (30 minuten).

NIET INBEGREPEN
– Vliegreis Amsterdam-Trivandrum (Thiruvananthapuram). Wij gaan de vlucht met de kortste reisduur, de gunstigste vliegtijden en de beste prijs voor je uitzoeken. Het zou leuk zijn om met alle deelnemers samen dezelfde vlucht te boeken, maar het staat je natuurlijk vrij een andere vlucht te nemen. Hoe eerder je boekt hoe beter, want de tickets worden duurder naarmate de vliegdatum dichter bij komt. Dit kan echt honderden euro’s schelen!

Vlucht gegevens heen : zaterdag 16/6 15.20 Amsterdam Schiphol EK 148, zondag 17/6 8.35 Thiruvananthapuram EK 520. Terug: Zondag 1/7 10.05 Thuruvanathapuram EK 521, 20.00 Amsterdam Schiphol EK 149.

 

-Excursies.
Er zijn vanuit het resort waar we verblijven een aantal leuke uitstapjes te maken. Om er een paar te noemen:

– Bezoek aan de stad Trivandrum

– Bezoek aan het badplaatsje Kovalam

– Bezoek aan een ashram

– Bezoek aan een olifanten opvang centrum

– Trip naar het meest zuidelijke puntje van India, waar 3 zeeën elkaar ontmoeten

– Tocht per boot over de backwaters

KOSTEN
De prijs voor 2018:

Met 2 personen op een kamer: €1145,- per persoon

Verblijf op een 1-persoons kamer: €1485,-

Denk er aan een annuleringsverzekering af te sluiten bij je reisverzekering.! Deze zijn niet bij de prijs inbegrepen.

FOTO’S
Via deze link vind je het fotoalbum van onze afgelopen reis.