Wetenschappelijk onderzoek borstkanker

Yoga voor kankerpatiënten

Over yoga en kanker wordt veel gepraat. Als je te maken krijgt met een ernstige ziekte als kanker, gaat dat gepaard met veel stress en onzekerheid. Yoga kan voor sommige kankerpatiënten van grote waarde zijn tijdens, maar ook na de behandeling. Het doel van yoga bij kanker is om de patiënt geestelijk te steunen en beter in contact te brengen met zijn of haar lichaam. Op die manier kan yoga voor kankerpatiënten heel effectief zijn. De stress wordt verminderd en positievere levenshouding zijn een nuttige aanvulling op de reguliere zorg.

Yoga en kanker

Yoga bij kanker is een goede manier om de gewone zorgen te behandelen. Hoewel yoga voor kankerpatiënten niet direct en aantoonbaar medische voordelen heeft, zijn er wel veel redenen om te denken dat yoga bij kanker helpt. CLYMS heeft wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de positieve effecten van yoga en borstkanker. Door de band tussen het lichamelijke en geestelijke aan te scherpen en op zoek te gaan naar rust wordt het zelfvertrouwen versterkt. Dit kan patiënten enorm veel steun bieden. Een andere kijk op het ziektebeeld maakt het mogelijk om weer na te denken over de toekomst. Ook helpt het vaak om beter om te gaan met de ongemakken van de ziekte. Na de behandeling blijven veel mensen die kanker hebben gehad yogalessen bij CLYMS volgen. Ook voor hen geldt dat ze daar veel voordeel bij kunnen hebben.

Op zoek naar yoga bij kanker?

Yoga en kanker is een combinatie waar je misschien niet over hebt nagedacht. Bij CLYMS verzorgen we graag yoga voor kankerpatiënten. We vinden het belangrijk om te werken aan je zelfvertrouwen, ontspanning te brengen en stress te verminderen. Schrijf je nu in voor een proefles via onze website. Heb je vragen over yoga en kanker? Of wil je weten wat wij kunnen doen om de yoga voor kankerpatiënten meer toegankelijk te maken? Stuur dan een mail naar info@clyms.nl.

VOOR WIE, WAT, WAAR?

Tot 1 januari 2017 kunt u zich voor deelname aan het onderzoek aanmelden. Vrouwen, die behandeld worden in het St. Jansdal ziekenhuis te Harderwijk, het Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven en het Flevo Ziekenhuis in Almere komen in aanmerking. Of het programma voor u geschikt is, wordt door uw arts beoordeeld. Vrouwen die in aanmerking komen, kunnen meedoen en zullen het programma volgen naast de chemotherapeutische behandeling. Het programma duurt in totaal 3 maanden, waarin er wekelijks een groepstraining wordt gegeven in het ziekenhuis. Daarnaast krijgen deelneemsters materiaal mee naar huis om ook thuis te oefenen.

De training is erop gericht om stress en vermoeidheid te verminderen. Er wordt gewerkt met ademhalings- en ontspanningstechnieken. Daarnaast worden aangepaste, zachte oefeningen gebruikt om het lichaam weer in beweging te brengen en het vertrouwen in eigen lijf te herstellen. De trainingen worden verzorgd door de gekwalificeerde docenten van CLYMS.

Deelname aan het programma is voor u gratis. Het onderzoek wordt door Pink Ribbon gesubsidieerd!

Ook na 1 januari 2017 biedt CLYMS een programma op maat voor vrouwen met borstkanker.

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Onze docenten

Petra van Zeijst

Alicia van der Flier

Clementine Vos

Pieter van Oosterhout