Stressreductie (YBSR) Training

 

Aanmelden voor deze les

Stress verminderen

(YBSR) Training

Yoga Based Stress Reduction is een nieuwe, unieke stressreductie training ontwikkeld om snel, eenvoudig en blijvend de negatieve gevolgen van stress te verminderen. De training in aandacht en bewustwording stelt de bewegingen van het lichaam centraal. Het lichaam is immers dé plek waar stress zich vast zet en klachten veroorzaakt.

Stress verminderen met een speciale stressreductie training

De YBSR methode zorgt allereerst voor bewustwording en maakt duidelijk hoe stress in elk individu weer anders tot uiting komt. Ze kent daarvoor haar oorsprong in eeuwenoude tradities van meditatie en yoga, net zoals MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction). Heel gericht wordt er vervolgens met eenvoudige, maar zeer effectieve bewegingen aandacht besteed aan ontspanning van het lijf en het verminderen van stress. Ademhalingstechnieken zorgen ervoor dat de ontspanning ook in de geest voelbaar wordt. Op die manier zorgt onze stressreductie training ervoor dat lichaam en geest in balans komen en dat je de stress die op je afkomt in het dagelijks leven beter aankunt. Door dagelijks te oefenen met de gevonden inzichten en technieken leer je onvermijdelijke druk uit het dagelijkse leven te hanteren.

Stress verminderen door het beoefenen van yoga

Bij yoga draait het allemaal om ademhaling en meditatie. Door middel van lichamelijke rust proberen we ook de geest te kalmeren. De ervaren yogadocenten van CLYMS zorgen ervoor dat je in een prettige en vertrouwde sfeer kennis kan maken met deze ideeën. Stressreductie is bij deze training een van de belangrijkste doelen. Als methode om stress te verminderen is yoga uitermate effectief gebleken. En stressreductie is niet alleen goed voor je geest maar ook voor je lichaam. Binnen vier weken zul je de effecten van onze lessen duidelijk merken. Van chaotisch en gestrest ga je langzaam maar zeker naar rustig en gelukkig. Wij begeleiden die ontdekkingstocht graag met de nodige humor. Ook kan je er voor kiezen om dru yoga of mindfulness en meditatie te volgen.

Stressreductie begint met onze YBSR training

Beginnen met mindfulness is de beste manier om stress te verminderen. Neem nu contact met ons op via de website en meld je aan voor een proefles bij een van onze cursussen. Jong of oud, man of vrouw? Iedereen is bij ons welkom om de fysieke en geestelijke voordelen van onze stressreductie training te ontdekken. Deze training duurt vier weken en wordt op basis van persoonlijke voorkeur afgestemd. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op via info@clyms.nl.

Onze docenten

Petra van Zeijst

Alicia van der Flier

Clementine Vos

Pieter van Oosterhout