Hoi Gerrie,

Hartelijk Dank! Hij was inderdaad wat later, 8 dagen. Maar gelukkig nog wel uit zichzelf gekomen. De bevalling is heel voorspoedig verlopen in 9 uurtjes. Het was een fijne, relaxte bevalling mede door de geleerde oefeningen. Ik heb een aantal houdingen goed kunnen gebruiken en vooral het ademen was heel prettig. Hier kon ik me lekker op focussen en het hield me goed rustig. Heb ook veel complimenten gehad van de verloskundige, dat ik zo beheerst en rustig was. Dus, indirect ook een compliment aan jou! 😉

De bevalling is super goed verlopen. Dit mede dankzij de goede voorbereiding tijdens de yogalessen. De ademhalingstechniek heeft mij door de bevalling geholpen. Door goed te blijven tellen en te focussen op de ademhaling (keeladem) tijdens de weeën kon ik alles goed opvangen en de controle over mezelf loslaten. De controle zat volledig op de ademhaling. De partneravond is voor ons ook van meerwaarde geweest. Mijn
partner kon mij door zijn kennis goed ondersteunen bij de bevalling. De verloskundigen hebben ons gecomplimenteerd met de manier waarop we met de ademhaling de bevalling met succes hebben doorstaan.

Dank voor alle informatie en hulp.

Hoi lieve Gerrie en Clementine,

Hier weer een succes ervaring hoor! 6 dagen na de uitgerekende datum vond Philippa het eindelijk tijd om geboren te worden. De hele bevalling tot aan 10cm ontsluiting zat ik in m’n mindfulness bubbel en heb ik alle weeen weg kunnen ademen. Ik kon me goed afsluiten van m’n omgeving! Later hoorde ik van Erik en de verloskundige dat ze niet eens aan me konden zien wanneer ik een wee had behalve een lichte frons. Ik kon dus ook goed de rest van m’n lichaam ontspannen houden. Bij het onderdrukken van de persweeen tussen de 8 en 10cm kostte me dat meer moeite maar t was echt wel te doen! Dat schijn ik ook tijdens t onderdrukken nog gezegd te hebben (“het doet wel heel erg pijn maar t is te doen” ) De bevalling verliep dus ook heel voorspoedig en met precies 12 uur werd Philippa geboren! De verloskundige (+ haar collega’s) blijft me complimenteren over m’n pracht bevalling en hoe beheerst en gecontroleerd ik was. Cool he!?
We maken t allebei heel goed en zijn super gelukkig als gezin!

Hoi Gerrie,

Ook ik ben blij te mogen vertellen dat onze zoon Luc op eerste kerstdag gezond en wel geboren is!

Het is een supersnelle bevalling geworden waarbij ik geweldig begeleid ben door de verloskundige. Ze kende mijn angst van de vorige keer over het moeten ophouden van de persweeen en heeft daar perfect op in kunnen spelen.
De laatste loodjes waren zwaar. Ik heb enorm last gehad van de zenuwpijn door het indalen en zat er de laatste week echt doorheen. Harde buiken waren inmiddels continu aanwezig en daardoor voelde ik de energie ook echt uit me lopen.

Kerstavond leek dan ook weer met gewone buikpijn te verlopen. Uiteindelijk ben ik voor de ontspanning om 22.00 in bad gaan liggen en daar begonnen eigenlijk direct de weeen. Ik hield mezelf voor dat dit vast ook weer loos alarm was, dus heb het een half uurtje genegeerd voordat ik mijn man erbij riep. Toen bleek dat de weeen toch al om de 5 minuten kwamen en ook 1,5 minuut aanhielden. De verloskundige wilde dan ook direct komen en toen ze me thuis zag mochten we meteen door naar het geboortehuis. Daar ben ik fijn in het grote bad gaan liggen en werden de weeen ook echt al een stuk intenser. Door rustig adem te halen zoals geleerd en zoveel mogelijk te ontspannen in mijn buik was het te doen. Maar het ging snel.
Na anderhalf uur wilde de verloskundige de ontsluiting controleren en waar mogelijk de vliezen breken. In die korte tijd was ik van 2 naar bijna 7 cm ontsluiting gegaan, dus dat het heftig voelde was niet zo gek. Door het breken van de vliezen kwam daar nog een schepje bovenop natuurlijk. Bij de volgende check drie kwartier later bleek ik nog op 7 cm te zitten. Tijd om daar teleurgesteld over te zijn kreeg ik niet, want de verloskundige zei direct dat ze kans zag om de laatste centimeters weg te drukken. En zo had ik volledige ontsluiting en mocht ik persen. Door goede begeleiding kon ik deze oerkrachten ook goed opvangen en had ik binnen 10 minuten een prachtig mannetje op mijn buik liggen. Luc Tobias, een gezonde jongen van 4080 gram en 55 cm. Ons kerstkindje!

De yoga heeft me zeker geholpen in het ontspannen en het goed kunnen ademhalen. En nog iets geks: je bent er voor mijn gevoel ook echt zelf bij geweest. Het hielp enorm om jou met je kleine paardenstaartje te visualiseren en je te volgen in de ademhaling zoals ik ook tijdens de les gewend was. Heel bijzonder!

Ik ben benieuwd hoe het de anderen vergaan is en kijk uit naar de baby ochtend!

Hoi Gerrie,

Nog een weekje extra wachten is afgelopen maandag helemaal gezond Daan geboren! Ik heb echt ontzettend veel aan je lessen gehad. De bevalling verliep echt super goed. Begin van de avond rustige weeen die prima op te vangen met de buik ademhaling en toen de weeen heviger werden (vanaf uur of 21u) heb ik de yogamuziek opgezet ben gaan liggen en heb me op mn ademhaling gefocust. Om 22:30 had ik al7cm en om 01:02 is Daan geboren!

Ik vond het erg fijn om me ergens op te kunnen focussen, kon super goed ontspannen en zat volledig in mijn eigen wereld. De laatste weken voor de bevalling heb ik vrijwel elke avond op de yoga muziek van de lessen ademhalingsoefeningen gedaan en als vanzelf kwam dan ook de 'mantra' naar boven waar de lessen altijd mee afgesloten werden. Vond het erg fijn om de nrs van de yogalessen te kunnen luisteren trouwens!

Dus nogmaals bedankt!

Groeten

Hallo Lucile,
De bevalling is achteraf gezien eigenlijk heel erg goed verlopen. De ontsluitingsfase duurde wel wat lang. De eerste 5 cm gingen erg traag, maar omdat we deze fase veel besproken hebben bij de yoga heb ik dankzij de keelademhaling toch kunnen ‘ontspannen’ ook tussen de weeën door. Doordat de vliezen uit eindelijk gebroken zijn door de verloskundige gingen de laatste 5 cm erg gemakkelijk en deze heb ik opgevangen in het bad in het geboortehuis. Dit was erg prettig. Mijn vriend heeft mij ongelofelijk goed kunnen helpen dankzij de tips die hij heeft gekregen bij de partneravond.
Hartstikke bedankt voor de leuke lessen en wie weet kom ik nog een keer yoga doen bij de reguliere lessen.

Anniek

Hi Gerrie en Lucile,
Ik heb ontzettend veel baat gehad aan de yogalessen. Ik ben gezegend met een heel relaxte zwangerschap en thuisbevalling, maar dat kwam ook omdat ik door de lessen het vertrouwen had in mijn lijf en wat ik kon doen.
In het begin leek de bevalling niet echt te vlotten, de weeën kwamen niet goed door en ik deed 12 uur over 2 cm ontsluiting. Maar juist door mijn eigen ding te blijven doen en regelmatig terug te vallen op de buikademhaling was dit prima vol te houden.
Nadat ik was gestript ging het heel vlot. 3 uur later en 20 minuten persen verder was Jahdai er. Ik had rugweeën, maar door de partneravond konden mijn man en ik het echt samen doen. We konden heel relaxed blijven en we hebben de weeën tot 8 cm kunnen opvangen tijdens een filmpje kijken.
Ik kijk terug op een hele prettige bevalling en dat komt echt door de ademhalingstechnieken en het vertrouwen dat ik kon opbouwen tijdens de lessen.

Bibiche

Beste Gerrie en Lucile
Ik heb inderdaad baat gehad bij de ademhalingstechnieken. De bevalling is ingeleid en ging toen heel snel. Ik vond het enorm heftig, viel me echt tegen, maar door me te concentreren op de geleerde ademhaling kon ik me afsluiten van alles om me heen en voelde ik toch een soort van controle. Bij het persen vond er alleen net een wisseling van de wacht plaats onder de dokters en zusters en toen had ik ineens iets van 8 man om mijn bed staan die allemaal (tegen mij) praatten. Op dat moment lukte het me niet meer om me goed op de ademhaling te concentreren en dat was wel even een verschil; alsof de pijn nog eens met een flinke factor toenam. Achteraf hoorde ik wel dat ik juist door het goede ademhalen waarschijnlijk zo vlot bevallen ben; het heeft ‘maar’ 5 uur geduurd.
Hierbij nog wel bedankt voor jullie lessen!! Ik raad het iedereen aan om ook (bij jullie) te doen.

Rivka

Ik heb wederom weer veel aan jullie oefeningen gehad.
Vooral de keelademhaling heb ik zolang de bevalling duurde toegepast.
Dit zorgde ervoor dat ik me goed kon ontspannen, de bevalling ging ook voorspoedig.
Kreeg zelfs nog complimenten van een co-assistent over hoe ik zo ontspannen kon blijven.
Verder vertel ik nog wel op het babyfeestje waar ik veel zin in heb.
Een hele goede vakantie!!! Tot snel!!

Bertine

Tijdens de zwangerschap kreeg ik te maken met veranderend lichaam en geest. Dit had gevolgen voor mijn dagelijkse planning en organisatie. Ik verplichtte mezelf om na de zwangerschapsyoga te gaan. Een uurtje in de week pas op de plaats maken. Iets wat ik nodig had om te voorkomen dat ik te veel deed en te snel ging. Ik wilde graag bewust zijn en blijven van deze bijzondere periode en kon enige begeleiding hierbij dan ook goed gebruiken. Clyms zat bij mij om de hoek en ik had goede verhalen hierover gehoord. Misschien zag ik nog wel een bekende, hoe leuk was dat!
De bevalling heb ik op mijn eigen unieke manier voltooid en ja erg prettig vond ik het ergens te weten welke weg je het beste kon bewandelen. Clyms dank voor relaxing en advising, ik luisterde graag naar jullie!

Mirjam

“Ik besloot mezelf vanaf week 32 te trakteren op een paar lessen zwangerschapsyoga, daarnaast deed ik al een tijd (vanaf week 20) aan Zwanger&Fit. Wat een heerlijk ontspannende 1,5 uurtjes zijn die yogalessen geweest!! Zeker niet zweverig, maar juist veel praktische tips gekregen! Ook fijn om met andere zwangere dames te kunnen kletsen over al onze zwangerschapskuren, de fijne schopjes in de buik en de naderende bevalling. Mijn bevalling was pittig (35 uur), maar ik heb heel veel gehad aan de ademhalingstechniek bij het opvangen van de weeën. Heel fijn! Ik sloot me als het ware op in mijn eigen wereldje en daar deed ik mijn ding. Een enkele keer moest mijn man me even in het ritme helpen als het even erg heftig werd.

Lianne

De verloskundige zei over de bevalling: een voorbeeld bevalling uit een boekje. En ze zei ook nog dat ik de soepele bevalling aan mezelf te danken had, omdat ik zo ontspannen kon blijven ondanks de heftige weeën. En dat wijt ik weer aan de voorbereiding die ik in jouw lessen heb meegekregen.
Dank je wel voor je prettige manier van lesgeven en de fijne voorbereiding. Ik heb er veel aan gehad!

Wietske

Hoi Lucile,
Jaaaaaaaaaa! Daar is ze dan eindelijk! 11 dagen te laat!
Onze prachtige tweede dochter & lieve zusje Kate Loïs (Kate).
Wij zijn enorm dankbaar en blij dat ze gezond bij ons is !
Bedankt voor de leuke en leerzame lessen!!!
Tijdens mijn bevalling kunnen toepassen! Ontspannen is lastig voor mij maar…….Gelukt tijdens de bevalling!
In 5 uur een prachtig meisje op de wereld!
Doe iedereen de groeten en wens ze ontzettend veel succes!
Code woorden: Ontspan en Vertrouw!

Daniek

Zaterdag 11 april is onze dochter Fayenne geboren. Een thuisbevalling en zo veel makkelijker dan Rosanne. Ongelooflijk bijna dat het ook zo kan! Door de keelademhaling kon ik deze weeen heel makkelijk wegpuffen en ik bleef heel rustig. Doordat alles heel ontspannen verliep, was ook het persen geen probleem en was ze er zo! Al met al een zo andere ervaring, we kunnen het bijna niet geloven. Fayenne doet het prima en is makkelijk en rustig (tot nu toe ) We genieten volop van dit wonder! Bedankt voor het leren ontspannen en de ademhalingstechnieken, het heeft mij in ieder geval enorm geholpen!!!!

Marloes

Hoi Lucile,
Bij deze wil ik je laten weten dat ik vorige week zaterdag ben bevallen van onze 2e zoon, Benjamin. En wat is het ontzettend goed en snel gegaan, mede door wat ik bij jou geleerd heb in die 5 lessen zwangerschapsyoga!
Om 7 uur ’s ochtends braken mijn vliezen (met 39 weken en 1 dag) en ben ik eerst rustig wat gaan eten en drinken. Daarna met z’n 3-en nog een filmpje gekeken in bed, waarbij ik de weeën prima de baas bleef met rustig ademen. Toen om 10 uur Thomas naar opa en oma gebracht, verloskundige gebeld en ondertussen heen en weer blijven lopen met wat ontspannende muziek en de Doula-app (ook echt een aanrader). Om 11 uur was de VK er en om 11.59 uur is hij geboren… Echt een bevalling waar ik met een heel goed gevoel op terugkijk!
Doordat ik van jou had geleerd om rustig adem te halen en ook vooral het belang daarvan in te zien, denk ik dat het ook daardoor allemaal zo soepel verliep. Nogmaals bedankt dus!

Caroline

Hoi Lucile,
Heel erg bedankt voor de leuke zwangerschapsyoga ervaring. De lessen waren erg leuk, nuttig en toegankelijk. Het was goed om tijdens de zwangerschap een uur in de week even helemaal te ontspannen. Tijdens de bevalling heb ik ook veel gehad aan de ademhalingstechnieken, veel meer zelfs dan dat ik van te voren had kunnen bedenken. Ik vond het erg fijn om me tijdens de weeën op iets anders te kunnen concentreren dan op de wee en een soort van houvast te hebben. Tijdens een eventuele volgende zwangerschap zou ik me zeker weer opgeven.

Marjan

Hallo Lucile,
De lessen zwangerschapsyoga hebben bijgedragen aan een hele voorspoedige en ontspannen thuisbevalling. Met name de ademhalingsoefeningen hebben ervoor gezorgd dat ik de weeën goed kon opvangen en mijn energie kon stoppen in de daadwerkelijke bevalling. Overigens zijn de ademhalingsoefeningen ook een kado ná de bevalling. In tijden dat het even zwaar is, ik me gestresst voel, of even geen rust kan vinden, kan ik hier altijd op teruggrijpen en dit maakt me vrijwel direct weer meer ontspannen. De sfeer tijdens de lessen is prettig en zo ook de begeleiding van Lucile, die je met haar prettige stem door alle oefeningen praat. Bovendien is er genoeg ruimte en tijd om ervaringen en/of vragen met elkaar te delen en te bespreking. De partneravond was zeer informatief en ook leuk voor de mannen. Totaal niet zweverig te noemen voor een aantal die dit wellicht afschrikt! Kortom; een succes ervaring en tot ziens bij baby nummer 2!

Emma

Hoi Lucile,
Met veel plezier heb ik de lessen zwangerschapsyoga bij jou gevolgd.
Het was voor mij erg prettig om elke week op een vast moment bewust stil te staan bij mijn lijf en kindje. Ook vond ik het fijn om ervaringen uit te wisselen met anderen. Ik kwam er altijd ontspannen en vol energie vandaan!
De oefeningen zijn erg toegankelijk en heb ik, buiten de lessen om, regelmatig thuis kunnen toepassen als ik last had van kwaaltjes of wanneer ik merkte dat ik mij moeilijk kon ontspannen. Verder gaven de oefeningen mij veel vertrouwen in de aankomende bevalling; ik had het idee dat ik wat kon doen en dat voelde erg prettig.
Tijdens mijn bevalling heb ik met name veel gehad aan de keelademhaling en flankademhaling. Ik mocht helaas niet van mijn bed af dus kon niet variëren in houding, vandaar dat die ademhaling extra belangrijk voor mij was. Ik ben heel blij dat ik deze bagage bij me had!
Nogmaals hartelijk dank voor de fijne lessen. Je lessen zijn leuk, leerzaam en afwisselend en je weet een heel prettige sfeer te creëeren.

Kim

Hoi Lucille,
Met veel plezier en ontspanning heb ik ook deze zwangerschap les gevolgd bij Clyms. Heel prettig hoe je begeleid wordt tijdens je zwangerschap. Door bewust met je adem bezig te zijn ervaar je rust, waarbij je meteen voelt hoe prettig dit is voor jou en je kindje. Doordat je dit al weken oefent kun je dit toepassen tijdens je bevalling. Hoe meer ontspannen je bent, hoe sneller de ontsluiting gaat. Ook de houdingen die je doet helpen je bewust te bewegen tijdens je zwangerschap en bevalling.
Tijdens de zwangerschap kreeg ik last van mijn SI-gewricht en heb veel gehad aan de houding met je voeten tegen elkaar en dan je bekken ontspannen.
Zwangerschapsyoga is een echte aanrader om rustig en ontspannen een nieuwe ervaring tegemoet te gaan!
Bedankt voor je fijne lessen! Het babyfeestje vond ik echt heel leuk, hou dat erin!

Carola

Rust, ontspanning en vertrouwen. Dit vormt voor mij de essentie van de zwangerschapsyoga. Rust: een moment om me helemaal te richten op mijn zwangerschap en mijn kindje. Ontspanning: even weg van alle stress van het dagelijkse leven. Vertrouwen: ik heb leren vertrouwen in mijn lijf, dat het sterk is en goed zorgt voor mijn kindje. Deze drie essentiële punten komen ook terug in de lessen. Door fijne oefeningen en gesprekken, wist ik wat ik moest doen als ik ergens last van had en ik werd gerustgesteld als ik ergens mee zat. Lucile vertelt tijdens elke les op een prettige manier over de zwangerschap. Niet alleen de ‘roze wolken kant’, maar ook als de pittige kanten van de zwangerschap, de bevalling en de opvoeding komen aan bod. Ze vertelt over haar eigen ervaringen, maar ook de wetenschappelijke kanten worden besproken. Hierdoor leer je bijvoorbeeld waarom het belangrijk is om rustig en ontspannen te blijven tijdens een bevalling. Dit komt ook uitgebreid aan bod tijdens de partneravond die mijn man, mede hierdoor, als erg positief heeft ervaren. Daarnaast is er ook ruimte voor je eigen verhaal als je daar behoefte aan hebt.
De tijd naar de bevalling toe en gedurende de bevalling heb ik ook erg veel gehad aan de lessen in rust, ontspanning en vertrouwen. Tijdens de weeën heb ik me kunnen ontspannen door de diepe keelademhaling te gebruiken. Tussen de weeën door bleef ik rustig en kon ik me goed afsluiten, zodat ik al mijn energie kon gebruiken voor de bevalling. Vertrouwen in mijn lichaam en op de verloskundige heeft me door de twee uur durende persweeën heen gesleept.
En ook nu ik mijn dochter opvoed, merk ik dat rust, ontspanning en vertrouwen voor mij nog steeds erg belangrijk zijn. Rustmomenten inplannen voor haar én mezelf, ontspannen omgaan met mijn dagindeling als het toch iets anders loopt en durven vertrouwen op mijn moederinstinct. Voor mij is tijdens de zwangerschapsyoga deze basis gelegd waarop ik nu verder kan bouwen.
Wie weet tot ziens en nogmaals bedankt voor alles.

Marjolein

Hoi Lucile,
Ruim 11 weken geleden ben ik bevallen van mijn eerste kindje. Omdat ik eerder last heb gehad van hyperventilatie was ik best bang voor wat komen zou. Gelukkig heb ik tijdens yoga ademhalingsoefeningen geleerd en die hebben mij zo geholpen! De bevalling was heftig, de weeën volgden elkaar in rap tempo op dus geen tijd om op adem te komen. Gelukkig duurde het maar 6 uurtjes. Door de yoga kon ik mij volledig concentreren op mijn ademhaling en hierdoor kon ik elke wee aan. De yoga was ook een goede gelegenheid om zwangerschapsverhalen te delen met andere meiden. Erg gezellig en fijn om dit te kunnen doen! Mijn dochtertje is een kerngezonde baby en het is fantastisch om te zien hoe ze zichzelf elke dag weer verder ontwikkelt.
Wie weet tot ziens!

Lisa

Hoi Luclle,
Afgelopen dinsdag, 13 mei, zijn wij trotse ouders geworden van een zoon! Zijn naam is Jonathan Peter Wiebenga. Zijn roepnaam is Nathan. Nathan is geboren om 16.45 uur. Hij weegt 3390 gram en is 51 cm lang. Nathan was wel wat vroeg, namelijk met 37 weken en 3 dagen. Omdat mijn vliezen zondag nacht al waren gebroken, maar de weeën niet op gang kwamen ben ik maandag avond opgenomen in het ziekenhuis. Ik had ook een lichte verhoging. Dinsdagmorgen besloten ze me vanwege dit feit ook in te leiden. We zijn om half tien gestart. Ik had toen al 3 of 4 cm ontsluiting door de voorweeën. De weeën bleven wat onregelmatig maar werden wel heftiger. Ik zat aan het begin van de middag op 7 cm. Ik heb de weeën heel goed met de keelademhaling kunnen opvangen. Ik zat helemaal in een cocon. Johan heeft bij alle weeën op mn stuitje tegen druk gegeven. Ik mocht gelukkig ook op een stoel mijn weeën opvangen, zodat ik voorover kon hangen. Op mijn rug was het echt veel pijnlijker. De laatste paar cm waren wel erg heftig maar ik heb ook die met mijn ademhaling redelijk kunnen opvangen. Ondanks dat was het wel pijnlijk. De paar keer dat ik wat in paniek raakte en uit mijn ademhaling schoot, had ik ook meer pijn. Uiteindelijk mocht ik persen, ook op de baarkruk. Er zat alleen te weinig progressie in, het hoofdje bleef te hoog. Toen hebben ze besloten om de vacuümpomp te gebruiken. Ik raakte toen een klein beetje in paniek maar werd toch weer vrij vlot rustig. Nathan werd toen snel geboren. Ze moesten alleen wel een knip zetten. De verloskundige en verpleegkundigen waren verbaasd dat ik zo goed in mijn cocon de weeën met mijn ademhaling kon opvangen. Ze vroegen allemaal of ik daar een cursus voor had gevolgd. Wat we bij yoga hebben geleerd heeft me echt geholpen om rustig te blijven en de weeën door te komen. Johan heeft ook veel gehad aan de info bij de partneravond. We hebben het echt samen gedaan. Ondanks dat het totaal een andere bevalling was dan ik voor ogen had, kijk ik er toch goed op terug. Ook het ziekenhuis was minder erg dan gedacht.
Het geboortekaartje komt volgende week jullie kant op!

Henrieke en Johan

Hallo Lucile,
Afgelopen donderdag 19 juni ben ik om 15.50 uur bevallen van een prachtige zoon genaamd Sef!
Door de zwangerschapsvergiftiging hadden ze toch besloten om hem 3 weken te vroeg te halen dus donderdag zijn ze om 8 uur smorgens begonnen met inleiden.
Een iets andere bevalling dan ik me had voorgesteld maar het is me zeker niks tegen gevallen.
Ik heb ontzettend veel aan de adem technieken gehad en kon daardoor de snelheid van het opwekken goed aan. Helaas heb ik wel 8 uur lang moeten overgeven maar omdat ik mijn adem zo goed kon beheersen is de kleine Sef zonder pijnbestrijding op de wereld gekomen en kijk ik met een tevreden gevoel terug op de bevalling!
Ik wil je erg bedanken voor de fijne lessen! Het heeft me echt laten zien dat ik, als ik de tijd neem, de rust in mijzelf kan brengen en daardoor de dingen kan aanvaarden die gebeuren!
Nogmaals super bedankt!

Ramona

Beste Lucile,
Wat was het leuk om alle pasgeboren yoga-baby’s te kunnen bewonderen en ieders eigen, unieke bevallingsverhaal te horen.
Voor mij persoonlijk is de zwangerschapsyoga heerlijk geweest. Bij onze oudste heb ik destijds een cursus via de thuiszorg gevolgd. Ook prima, maar deze keer was ik op zoek naar iets anders en ben ik uitgekomen bij jou. Omdat we al een dreumes hadden rondlopen waar uiteraard ook veel tijd en aandacht naar uitgaat, was de wekelijkse yoga-avond even echt een moment voor mezelf. Bewust bezig zijn met de zwangerschap omdat je bij een tweede kindje/ zwangerschap, heel anders dan bij een eerste, er toch iets minder bij stil staat. Even compleet ontspannen. De bevalling is heel goed verlopen en met name heel snel. Binnen 3,5 uur was onze kleine meid er al! De ween waren goed op te vangen, zeker onder de douche en daarbij kon ik de flank-ademhaling heel goed in de praktijk brengen. Toen de ween het laatste half uur heel sterk werden, was het even pittig, maar lukte het gelukkig goed om rustig te blijven en m’n ademhaling onder controle te houden. Met vertrouwen en zo ontspannen mogelijk ging ik de bevalling in (want spannend blijft het natuurlijk altijd!) en dat heeft me denk ik zo goed er doorheen geholpen. En daar heeft de yoga zeker een steentje aan bijgedragen! Dank je wel daarvoor!

Lieke