Men-only yoga
iets voor jou?

Daar waar mannen vroeger van origine beoefenaars van yoga waren, is de meerderheid van de huidige yoga-beoefenaars vrouw. Bij CLYMS willen we iedereen de kans bieden om yoga te ontdekken; daarom bieden wij yoga for men aan. Er is nu een mannelijke yogadocent in ons team opgenomen: tijd voor een ‘Men-Only’ moment. Yoga voor de man en door een man gegeven. De lessen worden verzorgd door Pieter van Oosterhout, een actief dienende beroepsmilitair bij de Koninklijke Landmacht; het levende bewijs dat yoga voor de man en een stoer of ‘hard’ beroep prima samen kunnen gaan!

Mannen yoga wordt steeds populairder

Yoga for men gaat over balans en verbinding: tussen hard en zacht, tussen het fysieke en het mentale, tussen inspanning en ontspanning. Juist in tijden van deadlines, stress en competitie is het noodzakelijk om terug te kunnen schakelen, te kunnen vertragen, te ontspannen en te luisteren naar je lichaam en geest. Dat geldt zowel voor mannen als vrouwen. Yoga is hiervoor de aangewezen manier. Tijdens de lessen ontstaat er ruimte, voor herstel en reflectie, leren, nieuwe ideeën en creativiteit. Mannen yoga is hiervoor de aangewezen manier.

Wat voor lessen geven wij?

De lessen bij CLYMS zijn gebaseerd op Dru-yoga en daarmee het creëren van ruimte in je lichaam en geest. Bij Dru-yoga is het bewust worden, ervaren en bewaken van je eigen (fysieke) grenzen erg belangrijk. Het inzetten van je ademhaling werkt als een krachtig tool voor stressreductie en ontspanning. Ook helpt dit bij het verlengen van stijve en verkorte spieren. Yoga voor mannen kan bijvoorbeeld helpen bij het verlichten van stressklachten en veel voorkomende rug, nek en schouderklachten. Dit alles doe je met mannen onder elkaar tijdens een yoga for men sessie.

Schrijf je nu in voor yoga for men

Wij zijn ervan overtuigd dat mannen yoga de perfecte manier is om een stressvol leven het hoofd te bieden. Ben je ook benieuwd naar onze yoga voor de man? Meld je aan voor een proefles! Dat kan via het contactformulier of door te mailen naar info@clyms.nl.

Alle lessen

Onze docenten

Clementine Vos

Pieter van Oosterhout