Men-only yoga: iets voor jou?

 • Men-only yoga For men-only!

  Daar waar yoga van origine beoefend werd door mannen, is de meerderheid van de huidige yoga-beoefenaars vrouw. 

  Er is nu een mannelijke yogadocent in ons team opgenomen: tijd voor een ‘Men-Only’ moment. Yoga voor mannen en door een man gegeven. De lessen worden verzorgd door Pieter van Oosterhout, een actief dienende beroepsmilitair bij de Koninklijke Landmacht; het levende bewijs dat yoga en een stoer of ‘hard’ beroep prima samen kunnen gaan!

  Yoga gaat over balans en verbinding, tussen hard en zacht, fysieke component en mentale component, inspanning en ontspanning. Juist in tijden van deadlines, stress, competitie, snelheid, grenzen verleggen en ‘doorgaan waar anderen moeten stoppen’ is het goed en noodzakelijk om terug te kunnen schakelen, te kunnen vertragen, te ontspannen en te luisteren naar je lichaam en geest. Hierdoor ontstaat er ruimte, voor herstel, voor reflectie, om te leren, voor nieuwe ideeën en creativiteit.

  De lessen zijn gebaseerd op Dru-yoga en daarmee het creëren van ruimte in je lichaam en geest, het bewust worden, ervaren en het bewaken van je eigen (fysieke) grenzen, het gebruik van de ademhaling als krachtige ‘tool’ voor stressreductie en ontspanning, en het verlengen van stijve en verkorte spieren. Hierdoor kunnen de lessen bijdragen aan het verlichten van stressklachten, veel voorkomende rug, nek en schouderklachten en bijdragen aan ontspanning en herstel. Dit alles met mannen onder elkaar.

  Meld je aan voor een kennismakingsles!