Mindfulness meditatie

 

Aanmelden voor deze les

Meditatie en mindfulness

Als je behoefte hebt aan meer inzicht in je gedachten en gevoelens kunnen yoga, meditatie en mindfulness een uitkomst bieden. Wil jij nog meer technieken leren om het stil te laten worden in je hoofd? Dan kunnen de yoga en meditatie lessen van CLYMS wat voor jou zijn! Ook voor iedereen die ooit een meditatie mindfulness cursus heeft gedaan en de behoefte heeft aan inspiratie om de technieken te blijven gebruiken, zijn onze yoga en meditatie lessen perfect. Zie het als een soort wekelijkse onderhoudsbeurt waarbij je even de resetknop kan gebruiken.

Meditatie en mindfulness verruimt je bewustzijn

Hoe zien onze yoga en meditatie lessen er ongeveer uit? Door middel van ademhalings-, concentratie- en visualisatie-oefeningen, voorafgegaan door enkele fysieke oefeningen om ook je lichaam voor te bereiden, krijg je inzicht in je gedachten en gevoelens. In plaats van gedachten te beredeneren, leer je ze te voelen. Stil worden en loslaten vormen samen meditatie. Er bestaat geen goed of fout, het zijn ten slotte je gedachten. Yoga, meditatie en mindfulness technieken helpen je bewuster in het leven te staan en je richting te bepalen. Het geeft je rust én energie. Voordeel van yoga, meditatie en mindfulness bij CLYMS is de deskundige, heldere en concrete begeleiding, recht vanuit het hart en met humor.

De voordelen van mindful yoga en meditatie

Er zijn veel voordelen die ontstaan dankzij meditatie. Denk hierbij aan:

 • Het verlaagt je bloeddruk
 • Je staat steviger in je schoenen
 • Je concentratie verbetert
 • Je bent beter in staat beslissingen te nemen
 • Het geeft inzicht in je leven

Combineer met mindful yoga het geestelijke en lichamelijke aspect

Mindful yoga of mindfulness yoga combineert het beste uit twee werelden. Bij mindfulness draait het vooral om het ontwikkelen van de geest. Bij yoga wordt juist geprobeerd om door middel van lichamelijke oefeningen zoals ademhalen de energie die door je lichaam stroomt te voelen en onder controle te krijgen. Mindful yoga combineert dus twee zaken, waarbij fysieke oefeningen samen gaan met geestelijke meditatie die hoort bij mindfulness. Het doel daarvan is je bewust worden van je omgeving, van je acties en van je emoties.

Interesse in onze lessen?

Wil je ook een keer ervaren hoe yoga, meditatie en mindfulness jou kunnen helpen? Schrijf je dan in voor onze lessen. Je kan er ook voor kiezen een proefles te volgen om kennis te maken met CLYMS. Dat kan met het contactformulier op onze website of telefonisch. Wij zijn bereikbaar via info@clyms.nl. Ook kan je via de website de lestijden bekijken.

Neem iemand mee actie

Meld hier een vriend, vriendin of familie aan die graag een keer mee komt. Dan komt hij/zij gratis mee en ontvang jij een gratis yoga strip om een andere type yoga uit te proberen.
 •  

  De gegevens van de vriend, vriendin of familie die je wil uitnodigen. 
  Wij bevestigen via dat emailadres de geboekte yoga les.

 •  

  Welke les willen jullie gaan volgen samen? 
  Let op dat de Dru yoga lessen op de avond veelal al vol zijn.

   

  Kies een les uit en een datum 

 •  

  Op welke datum wilen jullie samen deze les volgen? 

 • DD slash MM slash JJJJ
 •  

  Als de eerste datum niet lukt wat is eventueel een alternatie? 

 • DD slash MM slash JJJJ
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze docenten

Petra van Zeijst

Alicia van der Flier

Clementine Vos

Pieter van Oosterhout