Kinderyoga
Leuk en leerzaam

Kinderyoga is leuk en leerzaam tegelijk! We gebruiken onze fantasie en stappen in verschillende werelden en doen daar allemaal dieren na, soms mét geluid! Maar we kunnen ook stappen in de wereld van cowboys of naar de maan vliegen! We dansen, tekenen, maken samen plezier, leren over ons lichaam en hebben het ook over gevoelens. Alles op een speelse manier!

 

Tijdens de kinderyoga worden ze zich bewust van hun lichaam en geest door middel van, samenspel, mediteren, houdingen, ademen. Maar er is ook aandacht voor hoe ze om kunnen gaan met spanningen op school of ruzie met vriendjes en vriendinnetjes en grenzen stellen. We beginnen altijd met kletsen om te kijken wat er speelt bij de kinderen. Er is ruimte voor interactie, jezelf zijn, leren, inbreng, lol maken, speelsheid, gevoelens, serieuze gesprekken, houdingen, het leven als een echt yogi, met aandacht naar elkaar luisteren, de stilte opzoeken en spelletjes.

 

Kinderyoga is voor kinderen op de basisschool. Hoe ouder de kinderen worden, wordt er steeds meer ‘echte’ yoga houdingen geïntroduceerd, maar alles blijft op een speelse manier. 

Op dit moment bieden wij alleen Kinderyoga voor de leeftijd groep 8 tot 12 jaar. Je kan je altijd aanmelden. Bij voldoende interesse starten wij een groep.   

 

Onze docenten

Petra van Zeijst

Krista Ietswaard

Clementine Vos

Alicia van der Flier

Annette Paulich