Dru – yoga

 • Dru-yoga Yoga: gewoon lekker!

  Voor wie is Dru-yoga?

  Yoga is al lang niet meer vaag of zweverig! Yoga bij CLYMS in Harderwijk is een leuke en moderne manier om je fitter, vitaler en gezonder te voelen. Bovendien is het niet alleen goed voor je lijf, maar brengt het ook rust en ontspanning in je hoofd! De basis is Dru-yoga. Deze vorm van yoga kenmerkt zich door gebruik te maken van zachte bewegingen en bewegingsreeksen (zgn. Energy Block Release reeksen). Daarnaast gebruiken we uiteraard de yoga houdingen zoals bv. in de Hatha yoga. Ook verwerken we aspecten van de Yin yoga en de Restorative yoga in onze lessen.

  Yoga bij CLYMS is geschikt voor jong en oud. We passen de oefeningen aan ieders mogelijkheden aan en bouwen zo langzaam op. Je hoeft echt geen slangenmens te zijn. Yoga doe je immers voor jezelf, het is geen wedstrijd! Om toch enigszins aan te geven wat je mag verwachten in een les hebben we in het lesrooster, de les een aanduiding gegeven: zachte, basis of krachtige flow.

  De lessen Yoga

  Langzaam wordt je lichaam soepeler. Je houding verbetert en nek-en rugklachten verminderen. Je wordt je meer bewust van je lijf en de processen die zich daarin afspelen. Je gaat ontdekken hoe lichaam en geest op elkaar inwerken en je leert de signalen van ongezonde stress te herkennen. Je krijgt ademhalings- en ontspanningstechnieken aangereikt om zowel lichamelijk als geestelijk te ontspannen, waardoor je beter met stress kunt omgaan.

  Kortom, je wordt een leuker, vitaler en evenwichtiger mens met yoga! Wil je nog meer lezen over dru-yoga? Kijk dan eens op deze website.

``De laatste les voor de kerstvakantie, altijd een les met veel ontspanning om alle stress en drukte voor de feestdagen los te laten. En wat was het weer fijn! Een korte meditatie, even alles losgooien en dan heerlijk installeren op je matje. Adem en beweging komen zoveel mogelijk samen. Op het laatst, heerlijk onder je dekentje, je weg laten voeren op de mooie, aanzwellende muziek. Totale ontspanning!``

Gwendolyn

``Na ruim 6.5 jaar (nog even opgezocht door Clementine) zal dus donderdag 29 november mijn laatste yogales zijn. Ik heb in deze tijd veel geleerd over de werking van mijn lichaam en de uitwerking van yoga op mijn innerlijke gestel. Mijn grote klacht, hyperventilatie, is vrijwel verleden tijd omdat ik dankzij jullie lessen op tijd aanvoel wanneer het mis dreigt te gaan en hoe ik het op zo’n moment weer af moet wenden. Hierdoor sta ik weer veel sterker in het leven, ik kan weer veel aan, ik voel me zelfs gewoon TOP! Dit was absoluut niet gelukt zonder het enthousiasme en de zekerheid die jullie uitdragen naar jullie cursisten, bedankt!``

Evelien